Tijdens de tweedaagse training laten wij u graag in een kleine groep en veilige omgeving ontdekken wat luisteren voor uw (werkzame) leven betekent. Of u nu in de zorg werkt, onderwijs of bedrijfsleven: Iedereen kan beter leren luisteren.

Voor wie is deze training? 
De training is bedoeld voor mensen bij wie een goede communicatie, verbinding en empathie essentiële onderdelen van hun werk zijn. Kortom werkt u met mensen? Dan is deze training voor u.

De winst van luisteren 
Luisteren op een manier dat de ander zich gehoord voelt is niet zozeer alleen een kwestie van vaardigheden maar vooral van houding, een ‘manier van zijn’. In hoeverre ben je in staat om te luisteren naar je gesprekspartner met al je filters. Denk je vaak dat er maar een waarheid is, namelijk die van jou? Ga de confrontatie met jezelf niet uit de weg en ervaar wat luisteren voor je kan betekenen.

De stappen waarmee u uw luisteren kunt verbeteren, zijn redelijk eenvoudig. U moet echter niet vergeten dat iets niet noodzakelijkerwijs gemakkelijk is omdat het eenvoudig is. De uitdaging blijft om u te concentreren op de voordelen van het verbeteren van uw luistertechniek, en steeds een stap verder te komen.

We gaan met elkaar ontdekken wat helpt en wat belemmert om te luisteren, en we krijgen samen zicht op wat er nodig is om het (nog) beter te gaan doen.

Wij beloven dat u in de tweedaagse training de kracht van luisteren in diepe essentie ervaart, ondersteund door theorie en praktijk! Als u de grondregels en de luistertips die wij u geven goed bestudeert en vooral toepast, beloven wij u dat u meer verbinding zult ervaren met de mensen om u heen. Het zal uw (werkzame) leven verrijken.

Na afloop van deze training:

 • heeft u ervaren u hoe u een verschil maakt in het contact met uw doelgroep
 • weet u hoe het proces van luisteren verloopt
 • kent u de kracht van stilte
 • bent u bekend met uw eigen filters die u kunnen belemmeren in het luisteren en kunnen helpen in het luisteren
 • weet u hoe u kunt schakelen tussen de verschillende luisterstijlen en welke stijl uw voorkeur heeft
 • ervaart u hoe u met uw energie kunt omgaan tijdens het luisteren
 • heeft u ervaren wat de kracht van luisteren is voor u en voor uw omgeving
 • heeft u meer vaardigheden, die u situatie-specifiek kunt inzetten door het oefenen met (trainings) actrice, coach en trainer Loes Wouterson

Om u persoonlijk verder te helpen met luisteren, bieden wij na afloop van de training een persoonlijk ‘coachingsgesprek’ aan van een uur in Breda. In dit gesprek worden de resultaten van de training besproken en worden tips en handreikingen geboden die specifiek voor u geschikt zijn.

Lokatie 
De training vindt plaats bij http://www.deruimtebreda.nl/ Het individuele gesprek vindt plaats in Breda.

DeRuimte_16-filteredData 
De volgende training vindt naar behoefte plaats in het najaar van 2016.

Investering 

De investering in deze training bedraagt 1495 euro*. Bij dit bedrag is, naast de training, het individuele gesprek, koffie, thee, water, documentatie, schriftje en een lunchbuffet inbegrepen.

* exclusief 21% BTW

 

8 gedachtes over “Training

   1. Ik heb de training afgelopen maand gevolgd. Zeer intensief en leerzaam. Dus mocht je de volgende keer de kans krijgen, dan zou ik die zeker nemen.

    Groeten Hanneke

 1. Bij toeval ben ik op deze site terecht gekomen. Deze training is precies wat ik zocht, zonder dat ik het vooraf zo benoemd had. Ben heel benieuwd naar de volgende data.

  Groeten Anne-Marie

 2. De laatste tijd houdt het onderwerp ‘luisteren’ me steeds meer bezig. Na lezing van het artikel in vakblad Communicatie en door bijeenkomsten van DNCP en InvoorZorg ben ik toch maar eens op je site gaan kijken. Ik wil graag horen wanneer er weer een training start. Zou het ook fantastisch vinden om hier op het werk mee aan de slag te gaan.

  Vriendelijke groet,
  Nienke

 3. Graag zou ik me willen aanmelden voor deze 2 daagse training in het najaar van 2016. Is er toevallig al een datum bekend?
  Met vriendelijke groeten,

  Marieke van Zanten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s