Mijn naam is Corine Jansen (1968). Ruim 25 jaar geleden actief geworden in het communicatievak met jarenlange managementervaring.

In september 2009 ben ik met mijn werkzaamheden als Chief Listening Officer/Professioneel Luisteraar begonnen bij het REshape & Innovation Center van het Radboudumc. Sinds eind 2014 werk ik als zelfstandige.corine2016

Ik geloof in gezondheidszorg die expliciet de rol van patiënten, hun naasten, de zorgprofessionals en alle andere betrokkenen (bijvoorbeeld apothekers) erkent omdat zij allen gezamenlijk invloed op de beleving van gezondheid, preventie van ziekte en behandeling hebben. Het uitgangsgpunt daarbij is respect voor ieders rol en perspectief.

Sinds 2012 ben ik actief lid van The International Listening Association (ILA) en was deelnemer van het International Certified Listening Professional Program. Ik studeerde daar begin 2014 af op het onderwerp: ‘Listening to narratives of people who live with medical illness’. In 2015 reikte de ILA mij in Amerika de Special Recognition Award uit voor mijn activiteiten om het vak Luisteren in de gezondheidszorg mondiaal onder de aandacht te brengen. Sinds oktober 2015 ben ik voorzitter Health en lid van the Executive Core Committee of The Global Listening Centre en ook ben ik lid van the Health Committee of the International Listening Association.

Naast luisteren ben ik erg geïnteresseerd in Stoïcijnse Filosofie. Samen met mijn partner heb ik een website over dit onderwerp stocijnsepraktijken.nl

Filosofie is geen abstracte wetenschap. De kracht van denkers zit juist in concrete en herkenbare voorbeelden die je elke dag kunt toepassen. Het is toch juist de alledaagsheid waar de grote veranderingen plaatsvinden.

Juist in deze tijd van onrust is het belangrijk dat we onze heersende opvattingen niet gaan zien als de enige juiste.

In 2013 startte ik als mede-initiatiefnemer het Gouden oor Award voor de Zorg. De Gouden Oor Award voor de Zorg is een prijs voor het effectief luisteren naar mensen die zorg gebruiken. Want wie zorg nodig heeft, wil niet alleen ‘geholpen worden’, maar vooral gehoord worden.  Maar ik ben ook lid van de Raad van Advies van de Stichting IKONE en bestuurslid van de Stichting Waardevolle Mantelzorg.

Namens Radboud REshape for Innovation Center, Skipr en The International Listening Association was ik initiatiefnemer en mede-organisator van de European Listening and Healthcare Conference in Nijmegen (Oktober 2014). Lucien Engelen droeg dit congres aan mij op als afscheid van het Radboudumc REshape team. http://radboudreshapecenter.com/directors-blog/job-called-lets-call-chief-listening-officer/

Op deze site deel ik graag wat mij zoal bezighoudt, wat ik hoor en zie, wat ik zeg, doe en voel. Dus plaats en schrijf ik berichten die ik interessant vind, die passen bij mijn leef-, werk- en denkwijze.

Corine in 13 woorden:

Luisteren, Gezondheidszorg, Stoïcisme, Analytisch, Verbinden, Humanist, Dialoog, Verwonderen, Verhalen, Inspireren, Motiveren, Leren, Spreken.

Expertise: Luisteren, Verhalen vertellen, Organisatie analyse, Procescommunicatie, Strategische advisering, Teamcoaching, Verbinden en Conflictbemiddeling.

 

4 gedachtes over “Wie ben ik?

  1. Hi Corine, dit is een site die met stip in mijn top 10 van favorieten binnenkomt. Veel succes met het initiatief. Als je hulp of inspiratie nodig hebt? Laat maar weten! SUCCES

  2. Ha lieve Corine, wat een prachtige invulling heb je kunnen geven aan je talent en je warme persoonlijkheid. Deze elementen vielen ook al op tijdens de mediationopleiding die we jaren geleden samen hebben gevolgd. Super om mee te mogen lezen! X

  3. Hi Corine, na Jordanian Connect- met jou weet je maar nooit- op deze site terecht gekomen. Knap dat je dit zo oppakt en ik denk de eerste communicator die van luisteren haar beroep maakt. Top!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s