Change day

Op donderdag 26 juni van dit jaar is het Change Day in Nederland. Een speciale dag waarop we samen de kwaliteit van de zorg een impuls geven. Door elkaar te inspireren en te mobiliseren. Door elkaar te laten zien wat we al doen en nog willen doen. Als iedereen werkzaam in de zorg een kleine bijdrage doet om de zorg te verbeteren en dit uitdraagt aan elkaar, dan kunnen we met elkaar een groot verschil maken.

Iedereen, ook jij, kan hier dus iets in betekenen. Laat zien wat jij zelf doet en wilt doen om de zorg te verbeteren. Doe een belofte, deel die met collega´s en inspireer elkaar. Samen brengen we iets in beweging.

 Change Day in Engeland

De eerste Change Day werd vorig jaar gehouden in Engeland. De beweging kwam op gang door zorgmedewerkers zelf. Deze beweging is door de National Health Service opgepikt en ondersteund. Het was een ongekend succes. Met meer dan 380.000 beloften inspireerden zorgmedewerkers elkaar. Ze lieten zien dat iedereen een verandering in gang kan zetten. Dat verbetering mogelijk is door de krachten te bundelen, de kwaliteit in de zorg extra aandacht te geven en zichtbaar te maken wat er gebeurt. Door te doen in plaats van te denken.

Wat gaan we doen in Nederland?

Zorginstituut Nederland vindt het een prachtig initiatief en brengt het nu naar Nederland. Met Change Day kun je als zorgmedewerker, gedreven door je eigen ambities en motivatie, anderen inspireren en enthousiasmeren om de zorg nog beter te maken dan die al is. Want binnen je eigen werk en organisatie kan je heel veel betekenen in deze verbetering.

Dit is dus het moment om je stem te laten horen. Laat iedereen weten wat jij doet en wilt doen om de zorg nog beter te maken. Dat kan door een belofte te doen op changedaynederland.nl. Maak een foto, een filmpje, deel het via Twitter, Instagram en Facebook – alles kan. Beloften uit heel Nederland worden verzameld. Op 2 april gaat de site ‘live’.

Change%20Day%20RGB-2

Samen iets in beweging brengen

Hoe meer mensen meedoen, hoe meer aandacht voor de kwaliteit van zorg en de gedrevenheid van alle zorgmedewerkers. Op 26 juni voorspellen wij een explosie van beloften. Maar wat belangrijker is: als jij je belofte hebt gedaan, kun je meteen daarnaar handelen. Daarmee wordt de verandering direct in gang gezet. Dat is de kracht van Change Day. Samen zorgen voor goede zorg.

Doe binnenkort een belofte op www.changedaynederland.nl en volg Change Day Nederland op Facebook www.facebook.com/chandaynederland en Twitter @changedaynl

Vragen? Mail dan naar: info@changedaynederland.nl.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s