Gouden Oor Award voor de Zorg

 

MBGO14.002-Gouden-Oor-Zorg-DEF-212x300

De Gouden Oor Award voor de Zorg is een prijs voor het effectief luisteren naar mensen die zorg gebruiken. Wie zorg nodig heeft, wil niet alleen ‘geholpen worden’, maar vooral gehoord worden. Juist in de zorgsector is luisteren van groot belang. Organisaties die zorgvuldig luisteren naar hun klanten leveren de beste, meest veilige zorg en meest effectieve zorg.

De Gouden Oor Award Zorg beloont organisaties die met succes het luisteren naar klanten aantoonbaar hebben versterkt. Op die manier worden inzichten en goede voorbeelden gedeeld die navolging verdienen.

De toetsingskaders om de best practices vast te stellen zijn gebaseerd op de Gouden Oor Standaard en op internationale best practices. Daarnaast kijkt de jury met een schuin oog naar de Europese norm voor ‘service excellence’ (CEN/TS 420) , die in aantocht is. Over drie ronden wordt per categorie de organisatie bepaald die de ‘Gouden Oor Award Zorg’ verdient. In de eerste ronde beoordeelt de jury de inzendingen om zo tot een voorselectie te komen. Alle inzendingen krijgen op maat feedback. In ronde twee worden potentiële winnaars in de praktijk onderzocht. Twee juryleden bezoeken de organisatie en beoordelen de casus. De bezochte organisaties ontvangen een juryrapport waarin aangegeven staat wat de praktijkcasus bijzonder maakt en wat de jury als ontwikkelpunten ziet. De jury nomineert vervolgens maximaal zes organisaties (maximaal drie per categorie) voor de finale tijdens de European Listening and Healthcare Conference op donderdag 30 oktober 2014 in Nijmegen. De genomineerden presenteren hun casus aan het publiek, die de mogelijkheid krijgt om mee te beslissen. De stem van het publiek en het oordeel van de jury bepalen per categorie de winnaar van de Gouden Oor Award Zorg. Alle genomineerde organisaties worden onderscheiden met een Gouden OorKonde. Genomineerd worden voor de Gouden Oor Award levert niet alleen binnen de organisatie erkenning en trots op; ook publicitair levert het veel zichtbaarheid en goodwill op. Lees meer over de route naar de Award en doe mee!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s