Rustig lopen is ook bewegen

Ooit zei een boeddhistische monnik tegen mij: ‘Loop Corine….waar jij loopt, is jouw weg….je hoeft geen richting te bepalen, je hoeft niet te rennen……loop gewoon…’.

Ik was vergeten dat ik gewoon moest lopen….ik rende alleen nog maar…en ik wist niet meer waar de UIT knop zat.

Deze zomer gebruik ik om pas op de plaats te maken, rust te nemen, veel offline te zijn, te lezen en even geen verplichtingen…Zo heb ik een week bij De Voorde doorgebracht…wat heb ik daar veel gelopen…in stilte, alleen, in de bossen, soms achteruit gelopen…en dan weer vooruit. Een week waarin ik eens naar mezelf moest luisteren…..

Nu heb ik de natuurlijke neiging om weer te rennen….maar daar zegt mijn lijf meteen NEE tegen…dus…rustig lopen….want ook dan ontstaat er beweging….sterker nog….die beweging kent meer (in) zicht, meer verbinding …

Nog vier weken langzaam opwarmen en dan weer aan het werk met volle overtuiging en passie voor de zorg…maar wel lopend en niet rennend….hoewel twee keer in de week spinnen doe ik wel in de hoogste versnelling:-)


Een gedachte over “Rustig lopen is ook bewegen

  1. en zo zou het moeten zijn, helaas is de realiteit niet altijd zo, nooit te oud om te leren, dat blijkt wel weer, keep on spinning !!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s